Mijn naam is Levi van den Berg en ik heb met Frank Weeda het concept van FysioRecruiter bedacht en verder ontwikkeld. Ik ben dan ook het contactpersoon voor de werkzoekenden en praktijkhouders. In de fysiotherapie is het tegenwoordig dringen geslagen als werkgever in de zoektocht naar nieuwe fysiotherapeuten. Dat de werknemende fysiotherapeut een sterke positie in de arbeidsmarkt heeft, zien we maar weinig terug. Ik zie overal vacatures maar merk weinig reacties van therapeuten die eens gaan snuffelen of ze het niet ergens anders beter kunnen hebben. Ik heb de afgelopen jaren genoeg schrijnende gevallen gehoord; verplicht zonder pauzes moeten werken, te laat of onregelmatig worden uitbetaald en uiteraard matige of ontbrekende faciliteiten. Waarom niet zelf achter het stuur gaan zitten en bepalen welke kant jij oprijdt?

Naast FysioRecruiter ben ik praktijkhouder van een middelgrote fysiotherapiepraktijk en plaatste door aanhoudende drukte vaak vacatures. De reacties hierop waren echter heel minimaal. Wanneer ik dan, via LinkedIn of een ander platform, een geschikte fysiotherapeut vond en ik contact zocht, stonden ze juist wel vaak open voor een gesprek. Wat mij verbaasde was dat tijdens dat gesprek vaak naar voren kwam dat ze het niet naar hun zin hadden op hun huidige werkplek. Waarom dan niet reageren op vacatures of zelf solliciteren? Misschien is het gras echt groener aan de andere kant! Vaak werd hier niet voor gekozen, omdat fysiotherapie toch een kleine wereld is.

“Wat nou als de ene praktijkhouder mijn werkgever kent en na het sollicitatiegesprek contact met hem/haar opneemt?”

Terechte gedachte en een situatie die de huidige relatie onnodig onder spanning zet. Daarom FysioRecruiter.nl! Wanneer je via ons een nieuwe werkgever zoekt zorgen wij dat dit eerst anoniem gepresenteerd wordt aan de geïnteresseerde praktijk. Wanneer zij willen overgaan tot een gesprek zorgen wij ervoor dat jouw gegevens en het gesprek beschermd worden voor je huidige werkplaats. Zo heb jij, de werkzoekende fysiotherapeut, de tijd en mogelijkheid om rustig een weloverwogen keuze te maken.