Ik ben Frank Weeda en samen met Levi van den Berg eigenaar van FysioRecruiter. Fysiotherapeuten zijn voor vooral bezig met het uitvoeren van hun vak en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor hun patiënten. Ik denk dat zij daardoor vaak blijven hangen op een plek waar zij zich niet persé thuis voelen. Dit resulteert ook in weinig sollicitanten op de vacatures die werkgevers uitzetten. Dit kan ik uit eigen ervaring als praktijkhouder beamen.

Samen met Levi heb ik veel gesprekken gevoerd met fysiotherapeuten. Zij gaven aan wel open te staan voor een gesprek, omdat ze niet op hun plek zaten of het niet naar hun zin hebben. Blijkbaar is er een drempel om over te stappen naar een andere werkgever. Enerzijds ligt dit aan de fysiotherapeut zelf. Anderzijds is het in onze branche (de gehele gezondheidszorg) minder gebruikelijk om rond te kijken naar een andere baan dan in andere branches.

Wanneer je gebruik maakt van de huidige vacaturebanken dan zitten daar zowel werknemers als werkgevers op. Dit is totaal niet anoniem en daardoor een te hoge drempel voor veel fysiotherapeuten. Fysiotherapie is toch een kleine wereld en veel mensen kennen elkaar.

Het was dus tijd voor nieuw concept namelijk: ‘FysioRecruiter’. Een manier voor de werknemer om anoniem te zoeken naar een andere baan en voor de werkgever hulp bij het zoeken naar een gewenste versterking van zijn/haar team.

Laat ons je helpen! Wij maken het dus makkelijker en leuker.